Helyi közélet

2014.02.07. 16:10

Mátészalkai fórumon a szakszervezeti vezető

Mátészalka - Ha <strong>Pataky Péter</strong> Szabolcs-Szatmár-Beregben jár, túlnyomórészt Nyíregyházán tart fórumot a Magyar Szakszervezetek Szövetsége (MSZSZ) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke. Pénteken viszont Mátészalkán portyázott, a Vasas Szakszervezetek Szövetsége invitálta egy megbeszélésre.

Mátészalka - Ha Pataky Péter Szabolcs-Szatmár-Beregben jár, túlnyomórészt Nyíregyházán tart fórumot a Magyar Szakszervezetek Szövetsége (MSZSZ) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnöke. Pénteken viszont Mátészalkán portyázott, a Vasas Szakszervezetek Szövetsége invitálta egy megbeszélésre. Toldi Miklósné szakszervezeti titkár készítette elő a terepet, és az érdekegyeztetés elérte a célját.

– Örömmel vettem a meghívást, hasznos tapasztalatokat szereztem Szatmárban – említette Pataky Péter. – A decemberben elején megalakult óriásszakszervezettől bő két hónap alatt nem lehet elvárni azonnal változást, ugyanakkor eseménydúsan telnek a napok azóta is, két demonstrációs bizottság is kemény tárgyalásokat folytat a kormánnyal. Az új szövetségnek köszönhető, hogy amikor a bányászok kiálltak a jogos követeléseikért, többek között a pedagógusok és a köztisztviselők is melléjük álltak. A belső szolidaritás közös ügy, ami egy eddig szokatlan minőséget jelent. Kétségkívül szükség van a Munka törvénykönyvének felülvizsgálatára, mert a most érvényben lévő sok korrekcióra szorul.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában