Helyi közélet

2014.02.04. 11:18

Tavaszi HíD-járat a záhonyi kollégiumban

Záhony - A jövő hónapban már a tizenhatodik alkalommal kapcsolódik a záhonyi Dr. Béres József Kollégium a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) Hírlapot a Diákoknak! (HíD) elnevezésű olvasásra nevelési programjához.

Záhony - A jövő hónapban már a tizenhatodik alkalommal kapcsolódik a záhonyi Dr. Béres József Kollégium a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) Hírlapot a Diákoknak! (HíD) elnevezésű olvasásra nevelési programjához.A program során a kollégium diákjai közel félszáz, különböző profilú napi-, heti- és havilapot kapnak majd díjmentesen két hónapon át, jelentős példányszámban, emellett segédletek is segítik a kollégisták tájékozódását a nyomtatott média világában. Az egyes tanulócsoportok olyan lapcsomagok között választhatnak, amelyek a szövegértést, a természet- és a társadalomismeretet, a gazdasági tájékozódást vagy a demokrácia fogalomkörének kiterjesztését szolgálják hangsúlyosan. Az említettek mellett a diákok például ifjúsági, női, lakberendezési lapokat és rejtvényújságokat választhatnak a kínálatból.

A HíD program keretében a résztvevőknek szerkesztőségi és nyomdai munkafázisok helyszíni tanulmányozására is lehetőségük nyílik. A Dr. Béres József Kollégiumban, amely a kezdetektől részt vesz a régiós szervezésű Sajtó és Tanulás (SéTa) programban is, az olvasásra nevelési kezdeményezést a médiakör fogja össze. A diákok gondoskodnak a visszagyűjtött folyóiratok utólagos hasznosításáról, miután az általuk gyűjtött használt könyvekkel együtt rendszeresen eljuttatják azokat a kárpátaljai, erdélyi és felvidéki magyar iskolákba, amelyekbe eddig már 34 alkalommal vittek adományokat.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában