Helyi közélet

2014.03.24. 07:48

Egy betegség árnyékában

Kölcse - Tíz évébe telt a házaspárnak, hogy megtudják, miért született mind a három gyermekük fogyatékkal.

Kölcse - Tíz évébe telt a házaspárnak, hogy megtudják, miért született mind a három gyermekük fogyatékkal. Évi, Bernadett és Csabi nem fognak verset szavalni a szüleiknek, nem értik a mesét amit hallanak, a hangok, amelyen kommunikálnak az idegeneknek érthetetlenek. A központi idegrendszerük is sérült, az IQ-juk nem éri el az 50-et, megrekedtek egy 2 éves gyermek szintjén.

– Születésem óta PKU-betegségben szenvedek, ami egy öröklődő baj, az anyagcsere-folyamatokra van káros hatással – magyarázza Kucsma Csabáné. – Sajnos nem tudtam, hogy a betegség a terhességet is érinti, erre senki, az orvosom sem figyelmeztetett – kesereg Éva. A férjével, Csabával egyetlen álmuk volt, hogy egészséges kisbabájuk szülessen.

A szülők abban bíznak, az őssejt-kezelés valamennyit javíthat a gyermekeik állapotán. A jogászuk szerint a kórház megszegte az elvárható gondosság szabályait, ezért hazánkban rekordnak számító, összesen 165 millió forint vagyoni és nem vagyoni kártérítést, valamint havi járadékot kérnek.

A peren kívüli megegyezést az egészségügyi intézmény azért utasította el, mert a rendelkezésükre álló dokumentumok azt bizonyítják, hogy a kórház részéről nem történt szakmai szabályszegés.

További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában