Helyi közélet

2014.03.15. 11:36

Eloltották a kigyulladt nádast Balkányban

Nyíregyháza, 2014. március 14., péntek (MTI) - Eloltották a kigyulladt nádast a tűzoltók Balkányban pénteken késő este, a kisvárosban lakóházak nem kerültek veszélybe - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője, sajtószóvivője az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2014. március 14., péntek (MTI) - Eloltották a kigyulladt nádast a tűzoltók Balkányban pénteken késő este, a kisvárosban lakóházak nem kerültek veszélybe - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője, sajtószóvivője az MTI-vel.Tóth Gabriella elmondta, hogy a hat-nyolc méter magas lánggal égő, mintegy 20 hektáros nádas tüze nem ért el a lakóházak közelébe.

A főhadnagy hozzátette: ez a tűzoltók megfeszített munkája mellett annak volt köszönhető, hogy a kertek végében lévő nádas területének környezete gondozott volt, s a feltámadt szél ellenére sem tudtak továbbterjedni a lángok.

A tűz oltásában a szakolyi, a nyírbátori és a nyíregyházi tűzoltók vettek részt, illetve a nyíradonyi, a hajdúböszörményi és a debreceni tűzoltók is segítettek szabolcsi kollégáiknak. A műveletbe bekapcsolódott a katasztrófavédelmi igazgatóság is.

 - MTI -

 

 

Ezek is érdekelhetik