Helyi közélet

2014.03.28. 12:17

Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ átadása Csengerben

Csenger - Március 26-án Kövér László Házelnök Úr ünnepélyes keretek között , Tőkés László református püspök áldásával adta át, és a napokban nyitja meg kapuit a Makovecz Imre által tervezett Járóbeteg-Szakellátó Központ.

Csenger - Március 26-án Kövér László Házelnök Úr ünnepélyes keretek között , Tőkés László református püspök áldásával adta át, és a napokban nyitja meg kapuit a Makovecz Imre által tervezett Járóbeteg-Szakellátó Központ. Ennek alkalmából Forján Zsolt polgármester a köszöntőjében hangsúlyozta: "A közelmúltban elhunyt építész emléke előtt is szeretnénk tiszteletünket kifejezni, aki településünknek arculatot adott és megismertette lakhelyünket az egész országgal, valamint városunkat egyedivé és különlegessé tette – az általa és tanítványai által megálmodott – organikus építészeti remekművek révén, melyek minket csengerieket minden egyes napon Makovecz Imrére és nemzetközileg is elismert munkásságára emlékeztetnek.”

Kovács Sándor a Sz-Sz-Bereg megyei közgyűlés alelnöke példaként említette a beruházást, amely az összefogás és együttműködés táptalaján jöhetett csak létre úgy, hogy mindenki magáénak érezte és fontosnak tartotta.

A közel 575 millió forintos összköltségvetésű beruházás célja nemcsak az, hogy a kistérség lakosai számára hozzáférhetővé váljanak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmények közszolgáltatásai, hanem új munkahelyek teremtése is, ami által 10 fő foglalkoztatottsága válik megoldottá. A mintegy 16 ezer lakost ellátó térségi egészségügyi központ a jelenlegi intézmény bázisán kibővült, folyamatos kistérségi, illetve járási egészségügyi szolgáltatásokat fog biztosítani, 18 szakmában. Ahogy az Dr. Arday András Intézményvezető Főorvos köszöntőjéből kiderült - aki megható beszédében kiemelte a Makovecz Imre és tanítványai által megálmodott épületek magasabb színtű lényegét: "Összekötni az eget és a földet.”

Kövér László ünnepi beszédében kitért arra, milyen fontossága van az együtt gondolkodásnak és a szoros együttműködésnek az önkormányzati vezetés, megyei vezetés és a kormány között, hogy hasonló nemes célok mint egy ilyen egészségügyi létesítmény, mielőbb megvalósulhassanak és megkezdjék működésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában