Helyi közélet

2014.03.01. 14:33

Példát mutató családi vállalkozás

Nyírgelse - A miniszterelnök avatta fel a Tranzit Food Kft. élelmiszeripari tovább feldolgozó üzemét szombaton Nyírgelsén.

Nyírgelse - A miniszterelnök avatta fel a Tranzit Food Kft. élelmiszeripari tovább feldolgozó üzemét szombaton Nyírgelsén.Az 1990-ben alapított és azóta is 100 %-ban családi vállalkozás az elmúlt 3 évben 5 milliárd forintot fordított beruházásra. A most átadott fejlesztés 600 millió forintos értéket képvisel. A víziszárnyas feldolgozó üzem végterméke szinte teljes egészében exportpiacokon talál vevőre. A cégcsoport összesen 1000 embernek ad munkát.

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőjében többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy az exportképes magyar kis-és középvállalkozások számát 2000-ről 12.000-re szeretnék növelni a következő uniós költségvetési ciklusban. Ehhez mutat jó példát a Szabó Miklós tulajdonos által irányított társaság.

- Nyéki Zsolt -


Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében avatták fel a kacsa és liba feldolgozással foglalkozó Tranzit Food Kft. mintegy 600 millió forintból felépített továbbfeldolgozó üzemét szombaton Nyírgelsén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A mostani és a következő kormánynak is az a célkitűzése, hogy az exportképes kis- és közepes vállalkozások számát a jelenlegi 2 ezerről 12 ezerre növelje - jelentette ki Orbán Viktor szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírgelsén.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában