Helyi közélet

2014.04.17. 11:53

Baleseti szimulációs képzés a záhonyi tanodában

Záhony - Kedden kezdődött és a pénteki vizsgáztatással zárul a Vöröskereszt négynapos baleseti szimulációs képzése a határvárosi középiskolában.

Záhony - Kedden kezdődött és a pénteki vizsgáztatással zárul a Vöröskereszt négynapos baleseti szimulációs képzése a határvárosi középiskolában.

Az elsősegélynyújtó képzésben és vizsgáztatásban kiemelkedő szerepet játszó karitatív szervezet trénerei harminc megyebeli diákot képeznek ki a baleseti imitációra. A stúdiumnak a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisintézménye, a Kandó Kálmán Közlekedési SZKI, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium nyújt otthont. A kisvárdai, vásárosnaményi és helyi bázisiskola vöröskeresztes diákjai korábban már szert tettek a legfontosabb elsősegélynyújtási ismeretekre, s számos megyei és országos szakmai versenyen szereztek dicsőséget tanodájuknak.

A frissen képzett imitátorok az Országos Elsősegélynyújtó Verseny májusi nyíregyházi döntőjében működnek majd közre. A résztvevőket szerdán meglátogatta Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató és Révész Viola, a záhonyi városi-területi szervezet elnöke. A vezetők kötetlen beszélgetésen és közös vacsorán vettek részt a diákokkal és trénereikkel.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában