Helyi közélet

2014.04.15. 12:40

Böjtzáró húsvéti játszóház (a) Vasváriban

Tiszavasvári - A kereszténység legnagyobb ünnepén, a megváltó Krisztus feltámadása napján hagyományőrző játszóházzal várja a Vasvári Pál Múzeum az érdeklődőket a Kálvin úti néprajzi épületbe és múzeumkertbe.

Tiszavasvári - A kereszténység legnagyobb ünnepén, a megváltó Krisztus feltámadása napján hagyományőrző játszóházzal várja a Vasvári Pál Múzeum az érdeklődőket a Kálvin úti néprajzi épületbe és múzeumkertbe. Tizennégy órától tojásfestés, „simakodás-locsolkódás", kemencés étel kóstolása, kisállat simogatás (nyúl és bárány) tojásfestés, tojáspatkolás, tojásszínezés és kézműves foglakozás várja a kicsiket és nagyokat. Ha húsvét, akkor nem maradhat el az ünnephez köthető kalács, és sárgatúró készítés sem. A húsvéti locsolkodás régi hagyományát elevenítik fel a Kör-karéj Néptánccsoport táncosai, akik táncra is perdülnek. És ha már táncra perdülnek akkor a tánc tovább folytatódik.

A helyi gimnázium éttermében 17.30 órától gyermektáncház, majd estétől felnőtt táncház és batyus bál várja a táncos lábúakat. A délutáni játszóházra a belépő 200 forint, amellyel akár egy élő nyuszit is nyerhetnek. Az esti táncházra a belépés ingyenes. Mindenkit szeretettel vár a rendezvényt szervező a Vasvári Pál Múzeum és a Kör- Karéj Egyesület.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában