Helyi közélet

2014.04.04. 16:47

Édesipari gyárat épít a Fruitbonbon Kft. Beregsurányban

Beregsurány, 2014. április 4., péntek (MTI) - Édesipari gyártóüzemet épít a Fruitbonbon Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányban, a mintegy 500 millió forint értékű beruházás alapkövét pénteken tették le a beregi község határában.

Beregsurány, 2014. április 4., péntek (MTI) - Édesipari gyártóüzemet épít a Fruitbonbon Kft. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányban, a mintegy 500 millió forint értékű beruházás alapkövét pénteken tették le a beregi község határában.

Varga Attila ügyvezető igazgató az eseményen elmondta, a 41-es főút mellett, a magyar-ukrán határátkelő közelében lévő gyáregységet saját tőkéből építi fel a cég, ami a tervek szerint decemberre készül el.

Az üzemben egyebek között csokoládés gyümölcsdesszertet fognak gyártani. A teljes termelési kapacitás elérésekor legalább 100-150 betanított dolgozóra lesz szüksége a társaságnak - közölte az igazgató.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az ünnepségen hangsúlyozta, hogy a kormány nagy figyelmet fordít a beregi és szatmári térségre, ahová az elmúlt években - csak a nagyberuházások által - 60-65 milliárd forint fejlesztési összeg érkezett.

Emlékeztetett arra, hogy elkészült az új Tisza-híd Vásárosnaménynál, elkezdődött a beregi árapasztó tározó építése, és hamarosan átadják az M3-as autópálya Vásárosnaményig tartó szakaszát.

"Akkor járunk jó úton, ha egy adott térségben rejlő lehetőségekre alapozunk" - fogalmazott Czomba Sándor, hozzátéve: a beregi tájegység mezőgazdasági termelésre alkalmas, az ehhez kapcsolódó termékek előállítását, feldolgozását és értékesítését kell elősegíteni.

A 2013-ban alakult, külföldi tulajdonosi körrel rendelkező Fruitbonbon Kft. a Bereg-Log Kft. segítségével építi fel üzemét. Varga Attila közlése szerint az új beregsurányi gyárban aszalt gyümölcs és dió alapú, kézi gyártású édességeket fognak előállítani.

A cég a későbbiekben helyi termelőkkel termeltetné meg a gyártáshoz szükséges alapanyagot, a jövőben erre alapoznák a termelési kapacitás egyik részét.

A beruházás első ütemében, jövőre már 25-30 dolgozó foglalkoztatásával számolnak a társaságnál. A dolgozói létszám a második ütemes fejlesztéssel tovább bővülhet. A tervezett három gyártósor termelésbe állításával pedig többféle terméket is elő tudnak majd állítani - mondta Varga Attila.

Tilki Attila, a Fidesz-KDNP térségi országgyűlési képviselője az eseményen arról szólt, hogy a környékbeliek már várják azokat a munkalehetőségeket, amelyeket ez a beruházás fog teremteni. Elmondta, a környező településeken a szakképzetlen női munkaerő foglalkoztatása jelenti a legnagyobb kihívást, ezért is örömteli a Fruitbonbon Kft. fejlesztése, ahol várhatóan lesz lehetőség betanított munkára.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában