Helyi közélet

2014.04.25. 11:37

Jubileumi városnapok a negyedszázados Záhonyban

Záhony - Huszonöt esztendeje az akkori miniszterelnök jelenlétében avatták várossá az észak-keleti határtelepülést.

Záhony - Huszonöt esztendeje az akkori miniszterelnök jelenlétében avatták várossá az észak-keleti határtelepülést. Negyedévszázada város Záhony. A jeles jubileumról gazdag programsorozattal emlékeznek meg a városban. A központi eseményekre április 29-én, kedden és 30-án, szerdán kerül sor. Kedden 13 órakor Múlt és Jelen címmel fotókiállítást nyitnak meg a vasutas művelődési házban. 13,30 órakor veszi kezdetét az ünnepi rendezvény, melyen az Árpád Vezér Általános Iskola és AMI diákjai és tanárai működnek közre. Az ünnepségre várják a korábbi ciklusok összes képviselőjét és polgármesterét, valamint a testvérvárosok, a kárpátaljai Csap és a felvidéki Tiszacsernyő delegációját.

Ez alkalommal számos lokálpatriótát részesítenek elismerésben. 15.30 órakor időkapszulát helyeznek el a városháza előtti parkban. Szerdán 17.30 órától a helyi amatőr együttesek lépnek fel, így a nők egyesületének művészeti csoportja, a Vadvirág kórus, a Varázs Hastánc csoport és a Főnix vegyeskar. 20.30 órakor rendezik meg a hagyományos fáklyás felvonulást. Előtte a Záhonyban alakult és napjainkra országos népszerűségre szert tett ZUP zenekar ad koncertet az Európa téren, míg 21.30 órától a Magna Cum Laude együttes lép a várhatóan szép számú közönség elé. Ugyancsak kötődik a jeles jubileumhoz a június 27-én és 28-án megrendezésre kerülő Hármashatár Fesztivál, melynek legnevesebb fellépői a Neoton, az R-Go és a ByeTheWay együttes.

- Háda Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában