Helyi közélet

2014.04.23. 10:56

Kiállítás nyílt a sok babából

Fehérgyarmat - Vannak, akiket egy életen át elkísér a gyűjtőszenvedély.

Fehérgyarmat - Vannak, akiket egy életen át elkísér a gyűjtőszenvedély.Évtizedekre visszamenőleg kordivat a gyermekek között, hogy a fiúk autóznak, a lányok pedig babáznak. Aztán vannak, akiket annyira elvarázsolnak ezek a lányos játékok, hogy nem kártyanaptárakat, szalvétákat, bélyegeket gyűjtenek, hanem babákat, s ez a szenvedélyük egy életen át elkíséri őket.

E szenvedélynek hódol a fehérgyarmati Tóth Imréné gyakorló óvónő, az óvodai tagintézmény vezetője is, akinek több mint száz darabos babagyűjteményéből kiállítás nyílt a közelmúltban a Városi Galériában.

A babákat tematikusan csoportosították a kiállítóteremben. A tárlat megnyitóján a jelenlévőket Miskiné Hajdú Anna óvónő köszöntötte, majd szólt a babák jelentőségéről, a kislányok életében betöltött szerepükről, azt követően pedig a Micimackó óvodáscsoport tette műsorával emlékezetesebbé a jeles eseményt.

A kiállítást május 7-éig tekinthetik meg az érdeklődők.

Fecske László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában