Helyi közélet

2014.04.10. 14:20

Megújult orvosi rendelőt adtak át Tunyogmatolcson

Tunyogmatolcs - Összesen 37,5 millió forintos beruházás keretében újult meg az orvosi rendelő a községben.

Tunyogmatolcs - Összesen 37,5 millió forintos beruházás keretében újult meg az orvosi rendelő a községben. A projekt hivatalos elnevezése: „Egészségügyi alapellátás minőségi fejlesztése az esélyegyenlőség jegyében Tunyogmatolcson”. A Kölcsey úti ceremónián Soltész Bertalan polgármester megjegyezte:

– Ünnep ez az alkalom településünk életében, hiszen egy előírásnak megfelelően elkészített, akadálymentesített orvosi rendelővel gazdagodtunk. A beruházás teljes összege 37,5 millió forint, melyből az orvosi rendelő felújítása 32,597 millió forint, ami száz százalékos támogatás mellett valósulhatott meg. Tunyogmatolcs önkormányzata a szolgálati lakás felújításához 3,739 millió forint önerőt biztosított, és felvállalta a parkoló megépítésének költségét. Ez a pályázat lehetőséget biztosított arra is, hogy 1,7 millió forint összegben új eszközök beszerzésével javuljon a betegellátás színvonala.

– Új tavaszi ruhát kapott Tunyogmatolcs orvosi rendelője azért, hogy büszkén szolgálja a lakosok egészségügyi ellátását. December végén két település, Kölcse és Csaholc vezetője örülhetett annak, hogy 2014-ben modernizálódik az orvosi rendelőjük, ezt a regionális keret tette lehetővé – fogalmazott dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában