Helyi közélet

2014.05.14. 10:03

Rímben szóltak hozzánk

Újfehértó - Tanulásban akadályozott és értelmi fogyatékos fiatalok verseltek.

Újfehértó - Tanulásban akadályozott és értelmi fogyatékos fiatalok verseltek. Sajátos nevelési igényű és az ÉFOÉSZ védőszárnyai alatt tanuló és éldegélő fiatalok számára rendeztek vers- és prózamondó versenyt Ők is köztünk élnek címmel kedden Újfehértón.

Folyamatos ellenőrzés mellett

– Az első kategóriába tartozó gyerekek a helyi általános iskola szegregált SNI-csoportjához tartoznak, ők tanulásban akadályozottak, ami azt jelenti, hogy ugyan a törzs­anyagot sajátítják el, mint a többiek, csak két év lemaradással. Mindezt két összevont osztályban: az egyikben öt, vegyesen másodikosok és hetedikesek, a másikban negyedikesek és hatodikosok tanulnak együtt, összesen heten, váltott ritmusban, folyamatos ellenőrzés mellett – avatott be Kovácsné Kelemen Andrea gyógypedagógus és Szűcsné Nagy Marianna fejlesztő pedagógus.

– Hogy mit jelent a mindennapok fáradalma, az örökös törődés, csak egy szülő tudja igazán elmondani. A most versenyző gyerekek szüleire egy életen át tartó gondoskodást bízott a Jóisten, de én hiszem, emellé áldást is kapnak az égből – szólt a csillogó szemű édesapákhoz és édesanyákhoz Újfehértó első embere, Nagy Sándor.

Számhúzással dőlt el a sorrend, a 12 SNI-s és a 6 ÉFOÉSZ-es fiatal izgalommal, de csupa mosollyal állt a közönség és a szakmai zsűri elé, s adta elő a megtanult Petőfi-, Zelk- és Barak-sorokat, majd illedelmesen meghajoltak, s miközben visszaültek a helyükre, a fiúk pacsival, a lányok öleléssel biztatták, támogatták egymást.

További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában