Helyi közélet

2014.06.05. 15:41

Bűn lett volna kihagyni

Máriapócs - Hetvenen vettek részt a Rabócsiringen rendezett Bűn- és balesetmegelőzési napon.

Máriapócs - Hetvenen vettek részt a Rabócsiringen rendezett Bűn- és balesetmegelőzési napon.

Ha bármilyen szikrányi kétségünk lett volna afelől, hogy jó helyen járunk-e, a bömbölő zene útba igazított. Kis Grófó, Jolly és társainak klasszikusai szóltak a hangszórókból, stílusosan aláfestve a rendezvényt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja a Roma Nemzetiségi Önkormányzatok megyei szervezetével együttműködve másodízben szervezte meg a Bűn- és balesetmegelőzési napot a máriapócsi RabócsiRingen. Az időjárás kegyeibe fogadta a hetven résztvevőt, akik a selejtezőkből kvalifikálták magukat a programra. Először kerékpáros ügyességi pályán bizonyíthattak, KRESZ- és drogprevenciós kérdésekre válaszoltak írásban, kommandós-kutyás bemutatót figyeltek árgus szemekkel, majd a hely specialitásának megfelelően drift következett.

– Tavaly már voltam itt, akkor is jól éreztem magam. Tetszett az egész nap. Ráülhettem a rendőrmotorra, és a kommandósok bemutatójára is sokáig emlékezni fogok – pörgette vissza a frissen átélteket Jónás Szabolcs, a Nyírvasvári Vasvári Pál Általános Iskola negyedikese, akit felkészítő tanára, a földrajz-testnevelés-szakos Galambos Tibor kísért el.

– Egyre több romagyerek jelentkezik a rendészeti iskolába. Emiatt is indokolt ez a nap, aminek pozitív az üzenete. Az általános- és a középiskolások hazaviszik az értékes tapasztalatokat, így aztán csupa jót tudok elmondani az ilyen és az ehhez hasonló programokról – fejtegette Balogh Albert, a Roma Nemzetiségi Önkormányzatok megyei szervezetének elnöke.

Tökéletes volt a helyszín, hiszen földrajzilag is ideális az érdekelteknek, és a feltételek megfelelnek az elvártaknak.

– Örömmel adtunk helyet másodszor a speciális Bűn- és balesetmegelőzési napnak. Nagy pörgés lesz itt a hétvégén és a pünkösdi ünnepen, a ralikrossz és a drift színe-java felvonul a RabócsiRingen – bizonygatta a hallgatóságának a házigazda, ifjabb Rabócsi Tibor.

A versenyben mindhárom korcsoportban az első három helyezettet díjazták. Az alsó tagozatosoknál első lett Horváth Patrik (Nyíregyháza RK), megelőzve Horváth Lajost (Nyírbátor RK) és Balogh Szabolcsot (Vásárosnamény RK). A felsősöknél Jakab Ádám (Nyírbátor RK) végzett az élen Pálla Attila Károly (Vásárosnamény RK) és Rácz István Gedeon (Nyírbátor RK) előtt. A középiskolásoknál Nyíri Tamás (Fehérgyarmat RK) zárt az első helyen, a második Lakatos Attila (Mátészalka RK) és Balogh János (Nyírbátor RK) lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában