Helyi közélet

2014.06.03. 08:16

Új körletben szolgálnak a sztrádazsaruk

Ófehértó - A korszerű munkakörülmények a balesetek számának csökkentését segítik elő.

Ófehértó - A korszerű munkakörülmények a balesetek számának csökkentését segítik elő. Új körletet kapott az autópálya rendőrség Ófehértón, a korszerű, modern informatikai háttérrel felszerelt „bázist” hétfőn adták át.


Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy: Az új körlet elősegíti a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését.


Az ünnepségen dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes, rendészeti főigazgató annak fontosságát hangsúlyozta, hogy a rendőrök a kor követelményeinek megfelelő körülmények között végezhetik a munkájukat. – Az új körlet elősegíti a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését – fogalmazott.


Dr. Tarcsa Csaba: mberileg és technikailag is felkészültünk a váratlan helyzetekre.


Dr. Tarcsa Csaba megyei rendőrfőkapitány elmondta: 25 fő teljesít 24 órás szolgálatot az autópálya rendőrséghez tartozó 70 kilométeres pályaszakaszon. A feladatuk, hogy gyorsan és szakszerűen intézkedjenek, ha a helyzet megkívánja, legyen szó életmentésről, baleseti helyszínelésről, forgalomterelésről, a gyorshajtók kiszűréséről vagy a pihenőparkolókban előforduló trükkös lopások megelőzéséről. – Köz- és közlekedésbiztonsági szempontból is előnyös az aktív rendőri jelenlét, ez már Ófehértó esetében is tapasztalható. A célunk nem a büntetés, hanem a rendőrség szolgáltató jellegének erősítése.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában