Helyi közélet

2014.07.11. 09:02

Amerikából jöttek a táborba

Nagyhalász - Angol nyelvű alkotótábor kezdődött a napokban a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskolában a Baptista Szeretetszolgálat és amerikai testvérszervezete jóvoltából. Észak-Karolina államából érkezett fiatalok vezetik a nyelvi foglalkozásokat.

Nagyhalász - Angol nyelvű alkotótábor kezdődött a napokban a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskolában a Baptista Szeretetszolgálat és amerikai testvérszervezete jóvoltából. Észak-Karolina államából érkezett fiatalok vezetik a nyelvi foglalkozásokat.A programot tizenkét, az USA Észak-Karolina államából érkezett fiatal, illetve a szeretetszolgálat nyolc munkatársa segíti.

Hat csoportban

– Az egyhetes tábor szervezése már a tél folyamán elkezdődött. Az első küldöttség még múlt év decemberében járt az iskolánkban, akkor a vendégek ismerkedtek a tanulókkal, a pedagógusokkal – tájékoztatta lapunkat Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna, az oktatási intézmény igazgatóhelyettese.

– A most kedden indult programokkal hat csoport ismerkedik napi váltásokkal. A gyermekek sportolhatnak, kézműves foglalkozáson alkothatnak, betekinthetnek az amerikai kultúrába, élő nyelvi környezetben gyakorolhatják az angol nyelvet.

– A vendégek közben ismerkednek Nagyhalász látnivalóival, a magyar kultúrával és az itt élő emberekkel. A hét folyamán tíz hátrányos helyzetű családot is felkeresnek, s a rászorulóknak tartós élelmiszerekből álló adományokkal segítenek.

– A program zárásaként vasárnap a művelődési házban számot adnak a csoportok a heti munkájukról; a gálaműsort Pintér Béla koncertje színesíti.

– A programot megtekinti Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke is. Az előadás után a hetet közös ebéd zárja, amelyen a táborban résztvevő gyermekek szülei is ott lesznek.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában