Helyi közélet

2014.07.12. 14:19

Aratónap Tiszaeszláron

Tiszaeszlár - A Tiszaeszlári Hagyományőrző Egyesület aratónapot szervezett szombaton.

Tiszaeszlár - A Tiszaeszlári Hagyományőrző Egyesület aratónapot szervezett szombaton.

A polgármester Nagy Tibor és dr. Karakó László, a Nagykállói Járási Hivatal vezetőjének köszöntő beszédét követően a tiszaeszlári mazsorett tánccsoport műsorára tapsolhattak a nézők. Minden évben egy kiemelkedő művészt hívnak meg látogatóba az aratónapra, a XIV. aratónap közreműködője Oszter Sándor, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész volt.

Az esőre való tekintettel a kaszálást elhalasztották, viszont a traktoros és cséplőgépes bemutató során mindenki láthatta, egy szűk századdal korábban hogyan jutott búzához a learatott kévéből a nép. Ezután a vendégek átmentek az Ádám-kertbe, ahol az új kenyér megáldása sem maradhat ki a palettáról, melyet Takács János római katolikus esperes, Bacsó János görög katolikus parochus és Batári Zoltán református lelkész közvetített.

A friss sütést megszelték, és Oszter Sándor kínálta végig az új gabonából készült kenyeret. A későbbi programok között a Magyar Tartalékosok Szövetségének ütege tartott bemutatót SU-76M típusú harckocsival és Hetzer rohamlöveggel. Miklóssy József, Cselényi-díjas nótaénekes és Tamon Erika nótaénekes műsora után Oláh Kálmán és népi zenekara lépett színpadra, de a Nyíregyházi Szivárvány Bábszínház, vagy a tiszaeszlári óvodás és iskolás gyermekek citera bemutatóját is érdemes volt megnézni. A nap végét Homonyik Sándor és Varga Miklós élő koncertje zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában