Helyi közélet

2014.07.20. 18:21

Eloltották a tüzet Tunyogmatolcs határában

Nyíregyháza, 2014. július 20., vasárnap (MTI) - Eloltották a tüzet Tunyogmatolcs határában, ahol vasárnap délután egy húszhektáros mezőgazdasági terület több pontján pusztítottak a lángok - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2014. július 20., vasárnap (MTI) - Eloltották a tüzet Tunyogmatolcs határában, ahol vasárnap délután egy húszhektáros mezőgazdasági terület több pontján pusztítottak a lángok - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.Dóka Imre tájékoztatása szerint a Fehérgyarmathoz közeli település külterületén 3-5-6 hektáros nagyságú tűzfészkek alakultak ki, tarló égett szalmabálákkal, bozótos, aljnövényzet és egy erdőrész.

A tűzhöz riasztották a mátészalkai, a kisvárdai, a nyírbátori, a vásárosnaményi és a tyukodi tűzoltókat, akik mintegy négyórás megfeszített munka után fékezték meg a lángokat.

A zászlós megemlítette, az oltást nehezítette, hogy a területet nehezen lehetett megközelíteni, a vízhiány, valamint a nagy meleg okozta szárazság, amelyben gyorsan terjedtek tovább a lángok.

Dóka Imre kiemelte, hogy a keletkezési ok megállapítására vizsgálatot indítottak.

A katasztrófavédelem szabolcsi szóvivője kitért arra is, hogy vasárnap délután még egy aratási tűz volt a térségben: Kálmánháza határában szalmabálázó gép és -tartó égett, a lángokat a nyíregyházi és az újfehértói tűzoltók fékezték meg.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában