Helyi közélet

2014.07.03. 10:25

Szentelés és eskütétel

Garbolc - Megújult, megszépült a „falu első portája” Garbolcon.

Garbolc - Megújult, megszépült a „falu első portája” Garbolcon.Korán reggel ébredtek június 15-én, vasárnap a Garbolcon élő emberek. Nem csak azért, mert azokban a napokban kelt fel legkorábban a Nap, ráadásul éppen hazánk legkeletibb településén, hanem azért is, mert jelentős esemény várt a kicsiny református közösségre: ünnepi istentiszteleten adhattak hálát Istennek templomuk külső és belső felújításáért, környéke parkosításáért.

Az egyházi szertartáson Bartha Gyula, a Szatmári Református Egyházmegye esperesének igeolvasását és könyörgését dr. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének igehirdetése követte. Szolgálatában kiemelte, hogy a templom, mely az első porta a faluban, egy nagyon türelmes ház. Meg tud bennünket várni, s ez az Isten igazsága.

A prédikációt követően Kálmán Dávid helyi lelkipásztor köszöntötte az ünneplőket, majd Nagy Roland, a község polgármestere ismertette a templom felújításának történetét, s szólt arról is, hogy miképpen válhatott valóban a község legszebb portájává a templom és környezete.

A további részletek a Kelet-Magyarország 2014. július 3-iszámában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában