Helyi közélet

2014.07.22. 11:41

Új albummal jelentkezett a ZUP

Záhony - Az elmúlt héten a Lángoló gitárok zenei blogon mutatta be új lemezét a Záhonyban alakult ZUP zenekar.

Záhony - Az elmúlt héten a Lángoló gitárok zenei blogon mutatta be új lemezét a Záhonyban alakult ZUP zenekar.

A 2007-ben létrehívott együttes a kezdeti átdolgozások után az elmúlt években már saját számaival koncertezett. Sajátos hangvételű dalaikra a rádiós szerkesztők, valamint a koncert- és fesztiválszervezők is fokozatosan felfigyeltek. A Huszonvalahányban címmel megjelent új lemez kapcsán a tekintélyes HVG Online-on a hazai pop-rock zene új hullámának egyik legígéretesebb zenekaraként aposztrofálják a ZUP-ot.

„A lemez címe elsősorban a huszonéves életérzést ragadja meg, magába foglalva mindazt a lelkesedést vagy épp kiábrándultságot, amit az elmúlt év eseményei kiváltottak belőlünk. A számok többsége a bátyámmal közös munka eredménye.”- mutatta be az albumot Farkas Krisztina, a csapat billentyűs frontembere.

A 11 új dal már felkerült néhány zene- és videómegosztó oldalra. A zenekart jelenleg az alapító Farkas testvérpár: Krisztina és az énekes-gitáros János mellett állandó tagként a tiszavasvári illetőségű basszusgitáros Gaál Kristóf alkotja, a koncerteken pedig Vincze-Fekete Máté ül a dobok mellett.

A ZUP az elmúlt időszakban adott MR2 Akusztik koncertet, turnézott a Vad Fruttik vendégeként és fellépett a Kiscsillag, majd Quimby előtt a nagy sikerű Budapest Parkbeli koncerteken.

Az elmúlt héten a miskolci EFOTT-on szerepeltek, pénteken pedig a debreceni Campus Fesztivál vendégei lesznek.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában