Helyi közélet

2014.07.20. 15:07

Záhonyi városrehabilitáció

Záhony - Jó ütemben halad a határtelepülés utóbbi évtizedet tekintve legnagyobb léptékű városfejlesztési projektje.

Záhony - Jó ütemben halad a határtelepülés utóbbi évtizedet tekintve legnagyobb léptékű városfejlesztési projektje. A mintegy 300 millió forint értékű beruházás során a városi uszoda melletti zöld területen közpark épül sétányokkal, padokkal, játéksarokkal. Emellett a település második főutcájának számító József Attila út burkolatának és a járdafelület egy részének felújítása is megtörténik.

Az általános iskola melletti területen Dr. Béres József Emlékpark létesül, valamint szabadtéri színpad, játszótér, rendezvénytér és térvilágítás kerül kialakításra, s megújul a művelődési ház előkertje is. A tanoda belső udvarán műanyag felületű sportpályát építenek futópályákkal kiegészítve, a zsibongó térburkolata pedig rugalmas lapok lefektetésével korszerűsödik.

Az uniós támogatással megvalósuló fejlesztés keretében a városközpontban fekvő Barátság Áruház rekonstrukciójára is sor került.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában