Helyi közélet

2014.08.08. 15:51

Külföldi sajtó Magyarországról - Die Welt

Berlin, 2014. augusztus 8., péntek (MTI) - A Die Welt című konzervatív német lap az érpataki bábuakasztásról közölt írást pénteken online kiadásában.

Berlin, 2014. augusztus 8., péntek (MTI) - A Die Welt című konzervatív német lap az érpataki bábuakasztásról közölt írást pénteken online kiadásában.

A Magyarország nyomoz a hóhér-polgármester ellen című írás szerzője, Boris Kálnoky kiemelte, hogy a hatóságok nyomozás indítottak az érpataki polgármester ellen az antiszemita lózungokkal kísért bábuakasztós akciója miatt, de a hatósági intézkedés "nem csak támogatásra talált". Kálnoky hangsúlyozta, hogy az eljárást az Orbán-kormány által elfogadott új szabályok tették lehetővé, amelyek célja a vallási és etnikai közösség elleni uszítás megakadályozása.

Úgy tűnik, az ügyészség határozott intézkedését mindenekelőtt a sajtó konzervatív része üdvözölte és tárgyalta nagy terjedelemben, a baloldali ellenzéki Népszabadság viszont "megelégedett egy rövid jelentéssel" - emelte ki a szerző. Hozzátette, hogy "a magyar baloldali ellenzék szereti a kormány nyakába varrni a jobboldali radikális kisiklásokat, arról viszont kevéssé kiemelt helyen számol be, ha a kormány fellép a szélsőségekkel szemben".

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában