Helyi közélet

2014.08.29. 11:04

Új alapokon a pszichiátriai rehabilitáció

Nagykálló - Jobb körülmények között, tervezettebben és gyorsabban segíthetik a betegek felépülését.

Nagykálló - Jobb körülmények között, tervezettebben és gyorsabban segíthetik a betegek felépülését.

– A rehabilitációs központ felépítése lehetőséget ad arra, hogy a betegeink korszerű körülmények között tudjanak felépülni, megtervezhessék és elérhessék azokat a célokat, amelyeket a betegségük miatt át kell értékelniük. Lehetőség az orvosoknak a szakmai kiteljesedésre és fejlődésre, a pszichiátriai rehabilitáció végigvitelére. Egyben felelősség is, hogy mindazt megtegyük a betegek érdekében, amivel segíteni tudjuk visszailleszkedésüket a társadalomba, és arra is, hogy a szakmai tudásunkat fejlesztve kialakítsunk egy olyan regionális központot, ahol módszertani megbeszéléseket, tudományos eszmecseréket szervezhetünk, így fejlesztve a pszichiátriában viszonylag fiatal területnek számító rehabilitációt – fogalmazott dr. Erdélyi Ágnes, a Sántha Kálmán Mentális Egészségközpont és Szakkórház orvos-igazgatója csütörtökön, amikor elhelyezték az új épület alapkövét.

Kétezer négyzetméter

Uniós támogatással, nettó 440 millió forintból épül meg a Regionális Pszichiátriai Módszertani Központ. A kétszintes, közel 2000 négyzetméteres épület hotelszárnyában a 20 háromágyas kórterem mellett orvosi és adminisztrációs szobát, vizsgálóhelyiséget alakítanak ki, a kreatív szárnyban pedig rekreációs foglalkoztató, kerámiaműhely, zeneterápiás és tornaterem kap helyet.

– Fontos a szakkórház jelenléte a városban, az itt élők büszkék arra, hogy ilyen komoly szerepünk van a megye egészségügyi ellátásában, a betegek gyógyításában – mondta Juhász Zoltán, Nagykálló polgármestere, aki hangsúlyozta: kiváló a kórház tulajdonosa, fenntartója és az önkormányzat közötti együttműködés.

Az új épület, melynek műszaki átadását jövő év elejére tervezik, lehetővé teszi, hogy a szakkórház nyíregyházi Sóstói úti, valamint nagykállói Báthori utcai telephelyéről egy helyre költöztessék az aktív ellátást.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában