Helyi közélet

2014.09.30. 08:43

Dohányelosztó központot számolt fel a NAV

Országosan működő illegális vágott dohányt előállító és elosztó hálózatot fülelt le a NAV Szabolcs megyében. 71 kilogramm vágott dohányt foglaltak le - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának sajtóosztálya.

Országosan működő illegális vágott dohányt előállító és elosztó hálózatot fülelt le a NAV Szabolcs megyében. 71 kilogramm vágott dohányt foglaltak le - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának sajtóosztálya. A nagyhalászi elkövetői kör 2013-tól futárszolgálat segítségével rendszeresen értékesített illegálisan előállított vágott dohányt az ország különböző pontjaira. A hatóságok megvezetésére a csomagok tartalmaként hol könyvet, hol munkaruhát vagy különböző egyéb árukat jelöltek meg, a jellegzetes szagot pedig több réteg csomagolóanyaggal próbálták elfedni.

A nyomozás eddigi adatai szerint a címzetti listán több száz vevő szerepelt, akik a kilónkénti három-ötezer forintos vételárat átutalással egyenlítették ki. A pénzügyi nyomozók az egyik pécsi címzettnél például 44 és fél kilogramm vágott dohányt találtak.

A strukturált hálózaton belül hierarchikusan tagozódtak a dohány biznisz résztvevői. Egyesek a nyers dohány beszerzésével, mások vágással és csomagolással foglalkoztak, míg néhányan magát az értékesítést, tehát csomagok feladását, átvételét bonyolították.

A már postázott vágott dohány mennyisége meghaladja a nyolc mázsát, ami után több mint 10 millió forint adót nem fizettek be az államkasszába.

A költségvetési csalás miatt indított nyomozás további feladata a teljes hálózat feltárásán túl a vevői kör feltérképezése. Az illegális forrásból vásárlók ugyanis orgazdaság bűntette miatt felelnek tettükért - olvasható közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában