Helyi közélet

2014.10.21. 10:48

Diákönkormányzatok vetélkedtek a kistérségi DÖK napon

Fehérgyarmat - A Felső–Tisza Vidéki Gyerekesély Program Térségi Diákönkormányzati Napot rendezett a fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, mely eseményen 12 térségi iskola tanulói mérték össze tudásukat.

Fehérgyarmat - A Felső–Tisza Vidéki Gyerekesély Program Térségi Diákönkormányzati Napot rendezett a fehérgyarmati Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, mely eseményen 12 térségi iskola tanulói mérték össze tudásukat.

A verseny célja az volt, hogy a diákok egymással erősítsék kapcsolataikat, valamint új ismeretséget építsenek ki a térségben tanuló diáktársaikkal.

A DÖK nap feladatait: „Ilyen a mi iskolánk” bemutatkozás, általános műveltségi kérdések, sorversenyek, ügyességi vetélkedők is színesítették.

Kalydi Tamásné, a Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója megnyitó beszédében örömét fejezte ki, hogy házigazdaként otthont adhatnak e nagyszerű kezdeményezésnek, összejövetelnek. Kollégái, Falcsikné Türner Ágnes, Falcsik Miklós, Borzon György testnevelő tanárok pedig a sorversenyek szervezésében és lebonyolításában vállaltak oroszlánrészt az eseményen. A 6 fős csapatok az izgalmas vetélkedők után díjazásban is részesültek. A verseny első három helyezettje nagyobb összegű ajándékutalványt kapott, míg az egyéb, helyezést el nem érő, de a versenyben résztvevő csapatok azonos összegű ajándék utalványban részesültek.

Széles Szabolcs

A Térségi Diákönkormányzati „DÖK” Nap végeredménye:

1. Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Fehérgyarmat

2. Bárdos Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Fehérgyarmat

3. Cégénydányádi Általános Iskola, Cégénydányád

4. Deák Ferenc Gimnázium, Fehérgyarmat

5. Csaholci Általános Iskola, Csaholc

6. Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Kölcse

7. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Tiszabecs

8. Móricz Zsigmond Általános Iskola, Jánkmajtis

9. Bornemissza Géza Általános Iskola, Nábrád

10. Molnár Mátyás Általános Iskola, Túristvándi

11. Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Kisar

12. Petőfi Sándor Általános Iskola, Nagyszekeres

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában