Helyi közélet

2014.10.12. 13:05

Dupla vagy semmi: kisebbségi jelöltekre is szavazhatnak a romák

Tiszadob - Akik időben regisztrálták magukat mint valamely magyarországi kisebbség tagjai, a helyileg illetékes nemzetiségi szavazókörben is leadhatták voksukat vasárnap a számukra szimpatikus helyi, megyei, illetve országos jelöltre, jelölőszervezetre.

Tiszadob - Akik időben regisztrálták magukat mint valamely magyarországi kisebbség tagjai, a helyileg illetékes nemzetiségi szavazókörben is leadhatták voksukat vasárnap a számukra szimpatikus helyi, megyei, illetve országos jelöltre, jelölőszervezetre. Így történt ez Tiszadobon is, ahol a Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola egyik tanterme adott otthont a nemzetiségi választásoknak.

Mezei Ibolya, a szavazatszámláló bizottság elnöke érdeklődésünkre elmondta: délelőtt a szavazásra jogosult 184 választópolgár 20-25 százaléka jelent meg a szavazóhelyiségben. Az első választó 8 óra után lépte át a tanterem küszöbét, azóta folyamatosan érkeznek idősek, fiatalok is. Jellemzően együtt érkeznek a családok, akiknek kérdésük van a szavazás mikéntjét illetően, tájékoztatást kapnak a segítőkész bizottsági tagoktól.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában