Helyi közélet

2014.10.09. 09:04

Felavatták Csengerben a megújult O’sváth Házat

Csenger - Az egykori rendőrségi épület külön kormány­ülési döntésnek köszönhetően kerülhetett a csengeri önkormányzata tulajdonába, s ennek köszönhetően O’sváth György rendkívüli és meghatalmazott nagykövet nagy értékű könyvtári gyűjteményét kulturált körülmények között helyezhették el.

Csenger - Az egykori rendőrségi épület külön kormány­ülési döntésnek köszönhetően kerülhetett a csengeri önkormányzata tulajdonába, s ennek köszönhetően O’sváth György rendkívüli és meghatalmazott nagykövet nagy értékű könyvtári gyűjteményét kulturált körülmények között helyezhették el. Az épület átalakításhoz, átépítéséhez szükséges anyagi forrásokat pályázat útján a Leadertől, illetve a Nemzeti Kulturális Alaptól sikerült megszerezni – tudtuk meg Forján Zsolt polgármestertől. Az átadás alkalmából Kovács Sándor országgyűlési képviselő elismerését fejezte ki mind a nagykövetnek, mind az önkormányzatnak, hogy ápolva a kultúrát és a hagyományokat, újabb alapot teremtenek a művelődésre és a tudásszerzésre.

O’sváth György megköszönte az önkormányzat és a kormány segítségét, hiszen immár méltó helyre kerülhetett a családi gyűjtemény, és a jövőben az idelátogatók egy komoly kulturális szolgáltatással gazdagodhatnak. Az O’sváth Gyűjtemény három részből áll: 20 ezer kötetes kézikönyvtár, antik könyvtár a XII. század és a XVIII. század között készült ritka iratokkal, könyvekkel, valamint vannak még családi relikviák is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában