Helyi közélet

2014.10.26. 14:32

Küldjön hírt - Erdőbényén szüreteltek a nyírbátori nyugdíjasok

Nyírbátor - Színes, gazdag, érzelemdús eseménysort hagyott maga mögött a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága.

Nyírbátor - Színes, gazdag, érzelemdús eseménysort hagyott maga mögött a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága.

A korabeli szüreteket megidéző jelmezekben vettünk részt Nyírbátor város szüreti felvonulásán. Férfi kórusunk fellépett és elismerést vívott ki az "Életet az éveknek..." megyei gálaműsoron. Az erdőbényei testvér nyugdíjas egyesület szívélyes meghívásának eleget téve a településen szüreti felvonulással és aszúfesztivállal egybekötött falunapba cseppentünk. Jelmezes felvonulásunkkal és férfi kórusunk fellépésével színesítettük a rendezvényt, és hozzájárultunk testvér egyesületünk falubeli megítélésének további javításához. Egynapos erdélyi kirándulás keretében gyönyörködtünk a "Határokon átnyúló program" keretében nemrég felújított nagykárolyi Károlyi kastély szépséges látnivalóiban, a Körös-fekete tónál pedig mindenki kedvére válogathatott a több kilométer hosszúságú bazársor kellékei közül.

Tiszta szívből köszöntöttük meg kerek évfordulós születésnaposainkat: Janovics Jánosnét, Tóthné Barna Júliát, Kovács Tibort és Őz Jánost. Kovács Tibor ünnepelt tagtársunk felajánlásának és a Szabó házaspár szakácstudományának köszönhetően igazi gasztronómiai élvezetnek számító birkagulyással csiklandoztuk ízlelőbimbóinkat.

Az együttlétek e jeles alkalmai teljesítik ki a tagok egyéniségét, egyúttal erősítik a közösség kohézióját.

Vincze István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában