Helyi közélet

2014.10.01. 11:52

Napelemes világítás az iskolai sportudvaron

Záhony - Az önkormányzat sikeres pályázata nyomán nemrégiben adták át a megújult sportudvart a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI-ban, amely azóta korszerű napelemes világító rendszerrel is gazdagodott.

Záhony - Az önkormányzat sikeres pályázata nyomán nemrégiben adták át a megújult sportudvart a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI-ban, amely azóta korszerű napelemes világító rendszerrel is gazdagodott. A tanoda belső sportudvarának rekonstrukciója keretében egy speciális műanyag burkolatú, többfunkciós sportteret alakítottak ki, melyen kézilabda-, illetve kispályás labdarúgópálya, két kosárlabdapálya és egy többsávos futópálya kapott helyet. Emellett a szomszédos beton burkolatú zsibongó térburkolatát rugalmas burkolólapok lefektetésével újították meg. A 40,5 millió forint értékű fejlesztéshez e héttől egy napelemes világító rendszer is kapcsolódik.

A 6 db kandeláber, melyek telepítését az önkormányzat saját erőből finanszírozta, alkalmassá teszi a létesítmény a délutáni és esti sportolásra. A 2,5 millió forint értékű fejlesztés kivitelezését egy megyeszékhelyi szakcég végezte. Így a közeli fedett uszodával és a vasutas egyesület sokfunkciós sporttelepével együtt kiváló körülmények között tarthatják a mindennapos testnevelés órákat és a tanórán kívüli sportprogramokat Záhonyban.

A napelemes világítási rendszer egyébként folyamatosan bővül a városban, hiszen a Vágó Béla utca után az Alkotmány utca egy szakaszán is helyeztek el 1,3 milliós saját erős ráfordítással kandelábereket, e hónapban pedig továbbiak telepítésére kerül sor.

- Tancsik Róbert -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában