Helyi közélet

2014.10.13. 12:43

„Ne hagyd abba, csináld csak tovább!”

Ibrány - Az ibrányi Berencsi Bélánál egyedül Veresegyház polgármestere regnál régebb óta az országban.

Ibrány - Az ibrányi Berencsi Bélánál egyedül Veresegyház polgármestere regnál régebb óta az országban. Október 12-én a rendszerváltozás óta hetedszer rendeztek önkormányzati választást Magyarországon. A legrégebb óta hivatalban lévő polgármester továbbra is a 76 esztendős Pásztor Béla, aki 1965 (!) óta irányítja a Pest megyei Veresegyházát. Ezúttal a szavazók 87 százaléka voksolt rá. Őt követi Berencsi Béla, Ibrány első embere, aki 1975-től tölti be a településvezetői posztot.

A négy évvel ezelőtti helyzethez képest a sajátságos lista harmadik helyéről a másodikra lépett előre.

– Bevallom, nem volt egyértelmű, hogy indulok a választáson. Vívódtam, a családom is szerette volna, ha több időt fordítok rájuk, de egyszerűen a lakosok meggyőztek. Úton-útfélen mondták, hogy „ne hagyd abba, csináld csak tovább!”. Aztán visszatérő kérdés volt, hogy „ugye, indulsz még?” Végül beadtam a derekamat 39 év után is – morfondírozott Berencsi Béla.

– Amikor anno átvettem a település vezetését, nagyon mélyről indultunk. Rengeteg eredményt értünk el a közel négy évtized alatt. Nekem a helyiektől kapott biztatás ad erőt a folytatáshoz. Úgy gondolom, hogy nem csak a kampány előtt kell találkozni az emberekkel, hanem a ciklus minden napján. Nyitott ajtókkal fogadom őket, bármikor kereshetnek, így áll össze a bizalom. Soha nem pocskondiáztam az ellenfelekkel, nem folytattam negatív kampányt, nem vettem fel a felém dobott kesztyűt. Ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy újra megválasztottak.

 

A legrégebb ideje regnáló polgármesterek az országban

Pásztor Béla (Veresegyház) 1965-től

Berencsi Béla (Ibrány) 1975-től

Bardi Béla (Gyulaháza) 1976-tól

 

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában