Helyi közélet

2014.11.30. 11:14

Az elmúlt 24 órában történt - Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből

Záhony - A záhonyi határátkelőn jelentkezett kilépésre egy német honosságú kisteherautó 2014. november 29-ére virradóan. Az ellenőrzést végző határrendészek megállapították, hogy a járművet a Schengeni Információs Rendszerben a német hatóságok körözik.

Záhony - A záhonyi határátkelőn jelentkezett kilépésre egy német honosságú kisteherautó 2014. november 29-ére virradóan. Az ellenőrzést végző határrendészek megállapították, hogy a járművet a Schengeni Információs Rendszerben a német hatóságok körözik. A rendőrök a gépkocsit lefoglalták, a horvát állampolgárságú sofőrt a Záhonyi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a további eljárást az ORFK Schengeni Kapcsolattartási Központ segítségével folytatják le.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Nagykállói Rendőrőrse 2014. november 29-én a Nagykálló és Geszteréd közötti úton igazoltatott, majd fogott el egy 18 éves nyíregyházi fiatalt. L. Róbertet a Debreceni Rendőrkapitányság körözte közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával.

A vállaji határrendészek 2014. november 29-én garázdaság bűntett elkövetése miatt kibocsátott bírósági körözés alapján a határátkelőn fogtak el egy 40 éves román állampolgárt. A férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányságra vette őrizetbe.

A Tiszavasvári Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vett egy 50 éves tiszalöki férfit, aki az ellene hozott ideiglenes megelőző távoltartási határozatot megszegve 2014. november 29-én este megpróbált visszamenni a házukba.

Rongálás bűntett és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgattak ki egy 25 éves kállósemjéni férfit a Nyírbátori Rendőrkapitányságon. A rendelkezésre álló adatok szerint B. László 2014. november 29-én délben egy betondarabbal többször megdobta a Kállósemjénben álló feszületet. A gyanúsított nem adott magyarázatot tettére.

Nem állt meg a rendőri jelzésre egy személygépkocsi 2014. november 29-én délután Tiszabecsnél. A nagy sebességgel elhajtó autó kerítésnek ütközve állt meg. A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség rendőrei a járműben 5000 doboz, mintegy négymillió forint értékű cigarettát találtak. Az autóban ülő férfi az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett, ellátását követően a valószínűleg csempészett dohányáruval együtt átadták a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársainak. Ugyanezen a napon 19 óra körüli időben a határrendészek Kölcsén ellenőriztek egy személygépkocsit. Az utasoknál elrejtve 1,2 millió forint értékű, feltehetően csempészett cigarettát találtak, az eljárást a NAV folytatja.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában