Helyi közélet

2014.11.27. 18:34

Küldjön hírt - Márton-napi Gálaest az érpataki általános iskolában

Érpatak - A Geszterédi Árpád Fejedelem Általános Iskola Szent István Hagyományőrző Tagiskolája immár harmadik alkalommal rendezte meg ezt a színvonalas szülő-pedagógus, iskola-család partnerkapcsolatot erősítő programot.

Érpatak - A Geszterédi Árpád Fejedelem Általános Iskola Szent István Hagyományőrző Tagiskolája immár harmadik alkalommal rendezte meg ezt a színvonalas szülő-pedagógus, iskola-család partnerkapcsolatot erősítő programot.

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”  Tamási Áron örökérvényű gondolataival nyitotta meg Gagna Melinda tagintézmény-vezető a gálát.

A mi otthonunk Érpatak, ez az iskola, ahol nap mint nap tesszük nehéz, de szép hivatásunkat legnagyobb tudásunk mellett, empatikusan, toleránsan és nagyfokú gyermekszeretettel.

" Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé." Böjte Csaba Atya gondolatait választotta Törő András intézményvezető a rendezvény mottójául.

Mi a tanítás mellett, plusz források megteremtésével szeretnénk nehéz sorsú diákjaink élethelyzetét javítani, a korszerű oktatáshoz szükséges feltételeket más forrásokból is bővíteni. Néhány gondolat erejéig Orosz Mihály Zoltán, a település polgármestere vette át a szót, aki az iskolában folyó értékteremtő munkáról beszélt, melyet ők kezdtek itt Érpatakon.

A műsorban felléptek először a rögtönzött színjátszó kör tehetséges kisiskolásai. A közönség vastapssal jutalmazta a Rátóti csikótojás című mesedramatizálásban nyújtott teljesítményüket. Az autentikus népviseleti ruhákat az iskolában működő Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskolától kaptuk. Az ősz hangulatát idéző háttérképeket szintén a pályázatban részt vevő Kreatív kézműves szakkör kisművészei alkották csoportmunkában.

A műsor fénypontját, a pedagógusok fergeteges lakodalmasa hozta. A Gálaest hangulatfelelőse a Nyírségi Vigadó Együttes volt,  a finom svédasztalos állófogadásról Dankó László gondoskodott.

A Gála sikeréért mind a Szent István Hagyományőrző Tagiskola tanulói, pedagógusai és szülők közössége is sokat tett! Köszönjük áldozatos, lelkiismeretes munkájukat.

- Faragó Péter,  tanító -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában