Helyi közélet

2014.11.26. 08:55

Lovasfogaton a cigi

<span style="color: #000000;">Beregdaróc - </span>Lovasfogaton, kukoricaszár alatt gondosan elrejtve próbált 7490 doboz cigarettát csempészni egy magyar állampolgár, azonban nem mindennapi tervét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei keresztülhúzták.

Beregdaróc - Lovasfogaton, kukoricaszár alatt gondosan elrejtve próbált 7490 doboz cigarettát csempészni egy magyar állampolgár, azonban nem mindennapi tervét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei keresztülhúzták.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ellenőrzésük során figyeltek fel egy lovasfogatra, amely a zöldhatár térségében közlekedett. A járőrök figyelték a fogathajtó tevékenységet, majd úgy döntöttek megállítják és tüzetesebben átvizsgálják a fogatot. Az átvizsgálás során, a szekéren található kukoricaszárak alatt tizenöt fekete nylonba csomagolt nagyméretű dobozt találtak, melyek csempészett cigarettát tartalmaztak. A fogatot hajtó személy elmondta, hogy a korábban levágott kukoricaszárért érkezett a helyszínre ahol meglátta a kukoricás végében gazdátlanul hagyott dobozokat. Várt egy rövid időt, hogy meggyőződjön arról, jön-e érte valaki, de mivel nem jött senki, ezért azokat felrakta a kukorica alá a szekérre és legközelebbi hatósághoz indult vele.

A 15 darab ún. „mesterkartonból” összesen 7490 doboz ukrán csempészcigaretta került elő hatmillió forint értékben. A pénzügyőrök lefoglalták a cigarettát és a szállításra használt lovasfogatot, a fogatot hajtó magyar állampolgár ellen orgazdaság miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

- Nemzeti Adó- és Vámhivatal -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában