Helyi közélet

2014.11.27. 13:37

Migránsok és embercsempészek

Tiszacsécse, Fehérgyarmat - A határt illegálisan átlépő tizenegy szír állampolgárt és a gyanú szerint őket segítő két férfit fogták el a szabolcsi rendőrök.

Tiszacsécse, Fehérgyarmat - A határt illegálisan átlépő tizenegy szír állampolgárt és a gyanú szerint őket segítő két férfit fogták el a szabolcsi rendőrök.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2014. november 26-án délelőtt Tiszacsécse közelében fogtak el négy külföldit, akik illegálisan lépték át az államhatárt. Az összehangolt intézkedésnek köszönhetően nem sokkal később Fehérgyarmaton, a városi rendőrkapitányság járőreivel elfogtak további hét, érvényes útiokmányokkal nem rendelkező külföldit. Az idegenrendészeti eljárás adatai szerint az összesen hét férfi, két nő és egy gyerek valamennyien szír állampolgárok, akik embercsempészek segítségével jutottak Magyarország területére.

Mindannyian menekült-státuszt kértek, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el. Még ugyanezen a délelőttön a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai elfogták az embercsempészés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit is. Az ügyben a további eljárást a főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya folytatja. Az egyik feltételezett embercsempészt, egy 34 éves külföldi férfit őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását, míg társa, N. Gábor 41 éves nyíregyházi lakos szabadlábon védekezhet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában