Helyi közélet

2014.11.01. 14:29

Tanárok éjszakáztak a Vasvári Pál Múzeumban

Tiszavasvári - Országosan második, Tiszavasváriban első alkalommal rendezték meg Tanárok Éjszakáját amit a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ hívott életre.

Tiszavasvári - Országosan második, Tiszavasváriban első alkalommal rendezték meg Tanárok Éjszakáját amit a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központ hívott életre. A kezdeményezés célja, hogy minden évben legyen egy nap, amikor a múzeumok teljes figyelme a pedagógusokra irányul. A rendezvény célja, hogy az oktatási szakemberek megismerjék a múzeumokat, a múzeumok oktatást segítő programjait, módszereit, hogy a pedagógusok minél szélesebb körben hasznosítsák iskolájuk helyi pedagógiai programjaiban. A Tanárok Éjszakáján a pedagógusok személyes tapasztalatot szerezhettek arról, hogy milyen nagy élményt jelenthet a diákoknak szórakozva tanulni, illetve hogyan tudnak a múzeumok szórakoztatva tanítani. A múzeumok ugyanis nem csak az iskolai tananyaghoz tudnak múzeumpedagógiai órákkal kapcsolódni, de az óvodai nevelésben is fontos részt tudnak vállalni. A Vasvári Pál múzeumba pénteken este ellátogatott egykori és mai pedagógusok a „Régmúlt idők iskolája” címmel időszaki fotó kiállítást tekinthettek meg, részt vehettek rendhagyó tárlatvezetésen, ahol Szentmihály régi tanítói mutathatták be a múzeum számukra kedves kincseit, zugait.

- Vasvári Pál Múzeum -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában