Helyi közélet

2014.12.03. 08:11

Debütált az új tízezres: tartanak tőle az árusok

Nyíregyháza – Első ránézésre olyan, mintha egy egyszerű, színes fénymásolóval készítették volna... – lobogtatta kezében hétfőn az első, vendégétől kapott megújult bankjegyet Lukovics György mesterfodrász.

Nyíregyháza – Első ránézésre olyan, mintha egy egyszerű, színes fénymásolóval készítették volna... – lobogtatta kezében hétfőn az első, vendégétől kapott megújult bankjegyet Lukovics György mesterfodrász. A nyíregyházi vállalkozó hozzátette: fény felé fordítva, illetve UV-fény alá téve természetesen azonnal észrevehetjük az új tízezresbe épített biztonsági jegyeket, már ha tudjuk egyáltalán, hogy mi mindenre figyeljünk.

A mester bízik benne, hogy ezek után hajszálnyi esélyük sem marad a csalóknak az új Szent István bankók érdemi hamisítására és terjesztésére.

– Nálam még senki sem akart új tízezressel fizetni, de ami késik, nem múlik – mesélte a Búza téri piacon zöldségeket áruló Ilonka néni. – A bankokban, boltokban könnyedén kiszúrhatják a pénztárosok, ha „hamis a baba”, nekünk, szabadtéri árusoknak jóval nehezebb dolgunk van. – Nem biztos, hogy elfogadnám az új pénzt, ha valaki most azzal akarna fizetni egy kiló krumpliért, mert nem ismerném fel a hamisítványt – mondta az őstermelő.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország december 3-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában