Helyi közélet

2014.12.16. 17:57

Drámások találkozója a nagykállói gimiben

Nagykálló - Az idén húszéves a nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium dráma tagozata­, ennek tiszteletére nemrég nagyszabású találkozót rendeztek az iskola drámás termében.

Nagykálló - Az idén húszéves a nagykállói Korányi Frigyes Gimnázium dráma tagozata­, ennek tiszteletére nemrég nagyszabású találkozót rendeztek az iskola drámás termében. Megpróbálták felvenni a kapcsolatot az 1993 és 2014 között az intézmény dráma tagozatán pallérozódott diákokkal.

Sokakat ugyan messzire sodort az élet az alma matertől, az ország távolabbi részeiben vagy külföldön telepedtek le, ennek ellenére majdnem minden osztály képviselte magát az eseményen, mely közös beszélgetéssel kezdődött. A volt drámások elmesélték, kivel mi történt az érettségi óta, és mindegyikük kitért arra is, hogyan segítették az életüket a tagozaton tanultak.

– Fantasztikus volt hallani, hogy mennyi tehetséges, sokoldalú, nyitott, határozott fiatal végzett a tagozaton: vannak köztük szép számmal színészek, újságírók, drámapedagógusok, pedagógusok, többeknek az élete részévé vált a tánc és a zene. Amit egytől egyig mindenki fontosnak tartott, az az, hogy drámásként megtanulták, az élet különböző területein hogyan legyenek határozottak, érdeklődőek, éppen ezért sikeresek – avatott be Mendler Mónika főszervező. A találkozó több résztvevője készült egy kis műsorral, volt kabaréjelenet, revü, tánc és ének, stand up comedy, a vacsora után pedig táncház zárta a találkozót. A rendezvény megálmodói folytatásban is gondolkodnak...

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában