Helyi közélet

2014.12.23. 08:32

Falu-karácsony Nyírmeggyesen

Nyírmeggyes - Első alkalommal rendeztek közös karácsonyi ünnepséget Nyírmeggyesen, 2014. december 21.-én, délután a Művelődési Ház előtti területen.

Nyírmeggyes - Első alkalommal rendeztek közös karácsonyi ünnepséget Nyírmeggyesen, 2014. december 21.-én, délután a Művelődési Ház előtti területen. A teljes mértékben civil kezdeményezésű program az önkormányzat támogatásával összhangban valósulhatott meg, igazi falusi összefogásként, melyben mindenkinek megvolt a maga szerepe a süteménykészítéstől a hangosításig.

A 15 órakor kezdődő eseményen elsőként Szőkéné Vadon Edit, a település polgármestere, osztotta meg köszöntő szavait a népes hallgatósággal, majd az egyházak képviselőivel közösen meggyújtották a község adventi koszorújának gyertyáit. Ezt követően a helyi általános iskola tanulói énekeltek el néhány dalt, majd Pótor László, református lelkipásztor, tolmácsolásában hallgathattuk meg karácsony ünnepének – Jézus Krisztus születésének – ma is aktuális bibliai üzenetét. Zárásként a baptista, illetve református gyülekezetek tagjaiból verbuválódott kórus előadása következett: az énekek között egy vers és az idevágó szentírásbeli passzusok hangzottak el.

A hivatalos program a Csendes éj – hallgatósággal közösen történő – eléneklésével fejeződött be, beszélgetésre, együttlétre azonban ezután is volt lehetőség, hiszen tea, forralt bor, sült tök, mézeskalács, és más sütemények várták a megjelenteket, akik példás összefogása remélhetőleg hagyományteremtő erővel fog hatni a következő évekre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában