Helyi közélet

2014.12.15. 15:59

Húsz évesek lettek

Nyírbátor - Kettős ünneplésre jöttünk össze Nyírbátorban a Kulturális Központ Tükör termében 2014. december 1.-én. Egyrészt a Nyugdíjas Egyesületünk 20.születésnapjára - írja Tóth Árpádné elnökhelyettes.

Nyírbátor - Kettős ünneplésre jöttünk össze Nyírbátorban a Kulturális Központ Tükör termében 2014. december 1.-én. Egyrészt a Nyugdíjas Egyesületünk 20.születésnapjára - írja Tóth Árpádné elnökhelyettes.

A történet 1994. december 3.-án kezdődött, amikor 34 fővel megalapították a Nyírbátori Nyugdíjas és Közművelődési Dolgozók Egyesületét, mely nevet egy javaslat alapján megváltoztatták és 1995. november 24.-én a Cégbírósági bejegyzés is elkészült immár az új nevünkön. Innentől napjainkig már a Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete Nyírbátor nevet használjuk. Elnöknek Boros Gábort, mindenki Gabi bácsiját választotta a tagság, aki nagy odaadással vezette 12 éven át a klubot. Elnökhelyettese Pásztor István, pénztárosa pedig Kunsági Vera lett.

A következő elnök Kunságiné Figula Erzsébet 6 évig , az utóbbi 2 évben pedig Nagy Sándorné tölti be az elnöki posztot. Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak az eltelt 20 év alatt. A sok-sok kirándulás külföldön és hazánkban, a vetélkedők, író-olvasó találkozók, városi rendezvényeken való aktív részvételünk, vagy a közös névnapok, szilveszterezések, farsangok stb. mind hozzájárultak ahhoz, hogy minél jobban összekovácsolódjon a tagság. Egy nagykárolyi nyugdíjas csoporttal nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki immár 7 éve, akik természetesen ezen a jeles évfordulón is megtiszteltek bennünket jelenlétükkel csakúgy, mint városunk ex- és jelenlegi polgármestere, a társadalmi szervek meghívott képviselői, a városunkban működő nyugdíjas klubok vezetői és szereplőik, a piricsei kis óvodások.

Másrészt az Egyesületi születésnapon túl nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöttük, még számos , jó egészségben, boldogságban eltöltött éveket kívánva Birtók Józsefnek és feleségétnek Piroskának 50. házassági évfordulójuk , valamint Balogh Antóniának a 70., Nagy Zoltánné Klárikának a 80. és Simics Lajosnak szintén a. 80. születésnapjuk alkalmából.

Így lett "ez a nap más, mint a többi" és kívánjuk, hogy " legyen még sok ilyen szép napunk"!

- Tóth Árpádné elnökhelyettes -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában