Helyi közélet

2014.12.08. 11:40

Jobbik-sajtótájékoztató: A Jobbik megvizsgálná a politikusok zsebét

Nyíregyháza - – Ideje lenne megvizsgálni a politikusok zsebét, rendezni kell a képviselők vagyoni helyzete körüli visszásságokat! – jelentette ki hétfőn Földi István, a megyei közgyűlés Jobbik frakciójának képviselője, majd emlékeztetett: az utóbbi időben elszaporodtak egyes kormánytagok, fideszes politikusok „luxuskiadásai”, a szóban forgó értéktárgyakat, hatalmas vagyongyarapodásukat vélhetően nem a szüleik, nagyszüleik bőkezűségének köszönhetik ezek az emberek.

Nyíregyháza - – Ideje lenne megvizsgálni a politikusok zsebét, rendezni kell a képviselők vagyoni helyzete körüli visszásságokat! – jelentette ki hétfőn Földi István, a megyei közgyűlés Jobbik frakciójának képviselője, majd emlékeztetett: az utóbbi időben elszaporodtak egyes kormánytagok, fideszes politikusok „luxuskiadásai”, a szóban forgó értéktárgyakat, hatalmas vagyongyarapodásukat vélhetően nem a szüleik, nagyszüleik bőkezűségének köszönhetik ezek az emberek. – A politikusok egy része a politikából, az ország kárán gazdagodott meg. Némelyek életvitele, költései, vagyontárgyai köszönő viszonyban sincsenek a legális, bevallott jövedelmükkel. Ezért javasolta a kötelező vagyonosodási vizsgálat bevezetését a Jobbik, akár mérlegelés nélküli vagyonelkobzást is kilátásba helyezve! Az Országgyűlés fideszes többségű Igazságügyi Bizottsága nem vette tárgysorozatba ezt a módosító indítványt, így továbbra is elegendő a képviselőknek, kormánytagoknak és államtitkároknak benyújtaniuk a – könnyen kijátszható – vagyonnyilatkozatukat, illetve továbbra is titkosan kell kezelni a közös háztartásban élő családtagok vagyoni helyzetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában