Helyi közélet

2014.12.26. 10:34

Kerítésnek ütközött és gázszivárgást okozott Nyírbélteken - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2014. december 25-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2014. december 25-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Négy emeletes társasház második emeleti lakásának konyhájában étel égett oda kedden délután Mátészalkán, a Balassi Bálint utcában. Az esethez a város hivatásos tűzoltói vonultak.

Személygépkocsi árokba sodródott, majd a szántóföldre csapódott és a tetejére borult szerdán délelőtt Nyíregyházán, a Simai úton. A gépjárműben ketten utaztak, egyiküket könnyebb sérülésekkel szállították kórházba a mentők. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, talpra állították és a baleseti helyszínelés idején a helyszínt biztosították.

A mentők kértek segítséget szerda délután Mátészalkán, a Széchenyi utcában a helyi hivatásos tűzoltóktól egy túlsúlyos idős férfi mozgatásához, akit egy emeleti lakásából kellett lehozniuk.

Személygépkocsi égett teljes terjedelmében szerda délután Sényő és Nyírtura között, a 403-as elkerülő út melletti földúton, személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Százötven négyzetméteres vályogfalazatú, családi ház egyik szobájában, függöny és ablakkeret égett szerda este Timáron, a Szabadság utcában. Személyi sérülés nem történt. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez.

Személygépkocsi lakóház kerítésének ütközött, amely rádőlt a gázcsonkra és azt kitörte, a gáz pedig szivárgott belőle csütörtök hajnalban Nyírbélteken, Széchenyi utcában. A gépjármű vezetője a helyszínt elhagyta. A gázszivárgás miatt négy embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. A nyírbátori hivatásos tűzoltók elszorították a gázcsonkot és biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat káreseti helyszíni szemlét végzett.

Egy bennrekedt lakó kiszabadításához kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét csütörtök délelőtt Nyíregyházán, a Petőfi utcában, ahol egy idős asszony leesett az ágyról és önmagától nem tudott felállni és a mentőknek ajtót nyitni.

- SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában