Helyi közélet

2014.12.25. 14:37

Kis karácsony, Nagy-karácsony

Nyíregyháza - Az X-Faktor csillaga családi körben szereti az ünnepi ragyogást.

Nyíregyháza - Az X-Faktor csillaga családi körben szereti az ünnepi ragyogást.

Nem csak a versenyzőknek, hanem a tévécsatornának is ünnep volt az X-Faktor aktuális kiírásának utolsó hétvégéje. A hét legnézettebb műsora volt mindkét élő adás, az azonos időben közvetített rivális tehetségkutatóhoz képest látványosan nagyobb nézettségi mutatókat produkáltak. A 15 éves Tóth Andi személyében a legfiatalabb győztest avathatták, ám nem csak ő érezheti magát nyertesnek. A nyíregyházi Nagy Richárd a legjobb négy közé jutott, és nem sok választotta el attól, hogy ott lehessen az utolsó napi hármas fináléban versenyzőként. A műsorban persze fellépett, csak éppen még az előző nap hatása alatt.

– Bevallom, nagyon izgultam, és szerettem volna továbbjutni, de végül másként alakult. Kicsit csalódott vagyok. Ám kiheverem, és ígérem, dolgozok rendesen a továbbiakban is – említette Ricsi, akiről immár szócikk is található a világhálón: „Nagy Richárd zenetagozatos általános iskolában tanult tizenhárom évig. Zongorázik, gitározik, dobol. Rockzenekarával Kelet-Magyarország majdnem minden részén játszottak. Énekelt a Cantemus Fiúkórusban is. Először 2013-ban jelentkezett az X-faktorba, ahol a Mentorházig jutott, ám 2014-ben újra megpróbálta, és bejutott az élő adásokba” – írja a starity.hu. Egy blogban pedig ez volt a cikk címe: Nagy Richárd a döntő kapujában hasalt el. Ő korántsem élte meg ennyire drámaian.

– Szerintem várható volt az eredmény. Bárki nyerhette volna, hiszen mindenki megérdemelte az első helyezést. Szerettem volna én énekelni a győztes dalt, azonban én már így is, úgy is győztesnek érezhetem magam.

„Tudja, hogy mennyire nagyon sokat gondolok magáról. Az külön öröm számomra, hogy megtanulta: miként lehet egy lézersugárként egy pontba összpontosítania az energiáit.Reméljük, sikerül belépni abba a világba” – jegyezte me róla az utolsó adásában mentora, Alföldi Róbert, aki szokásához hűen ragaszkodott a magázódó formulához.

– Hatalmas lehetőségnek tartom az X-Faktort. Ez egyben esély és remény is. Nagyon fontos volt, hogy jó végig tartani tudjam a színvonalat, mert győzni akartam – állította lapunknak Nagy Ricsi, majd egy mondat erejéig a jövőbe révedt: – Szeretnék dalokat írni, és sokat tenni a magyar zenei életben, egyben pedig az „erős maghoz” tartozni az új számokkal és klipekkel.

A forgatókönyv szerint épp karácsony előtt ért véget a hónapokon át hömpölygő műsorfolyam. Újra kinyílt számukra a világ, most ténylegesen kifújhatják magukat.

– Vége a bezártságnak, újra a családommal lehetek, ami csodálatos dolog. Karácsonykor jöhet a pihenés, az evés. Lesz finom szabolcsi koszt, nagyon várom már, hogy édesanyám főztjét ehessem. Mindannyian együtt leszünk végre, van mit megbeszélnünk, tényleg egy bulival érhet fel a közös családi karácsonyunk.

Élvonalbeli Nagy-testvér

Az X-Faktor zárása után egy nappal vált publikussá, hogy 2016. június 30-ig meghosszabbította szerződését az MTK labdarúgócsapatával a kék-fehérek 23 éves jobbhátvédje, Nagy Tibor, aki az őszi szezonban tizenkét bajnokin kapott bizonyítási lehetőséget. Tibor Richárd bátyja, így a zene mellett a foci is szóba kerül az ünnepi asztalnál.

- Ladányi Tóth Lajos -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában