Helyi közélet

2014.12.18. 13:43

Zsibvásár tart a Varázsműhely

Nyíregyháza - A Varázsműhely program a Nyíregyházán és a környező bokortanyákban nehéz anyagi körülmények közt élő családok számára nyújt segítséget, sokféle eszközzel.

Nyíregyháza - A Varázsműhely program a Nyíregyházán és a környező bokortanyákban nehéz anyagi körülmények közt élő családok számára nyújt segítséget, sokféle eszközzel.

Az egyik ezek közül, hogy különböző tárgyi felajánlásokat gyűjt a Varázsműhely program működtetője, a Szabolcsi Szociális Szövetkezet. A beérkező tárgyak közül amelyikre közvetlenül szüksége van a családoknak, azt átadják nekik, ha pedig olyan felajánlás érkezik, amit közvetlenül nem tudnak hasznosítani, akkor azt alkalmi vásárokon értékesíti a Varázsműhely csapata, és a befolyt összeget fordítják a legszükségesebb dolgok megvásárlására. Például az omladozó falak rendbetételéhez falazó és vakolóanyagokra, festékek vásárlására, amelyik családnál nincs rendes fűtés, oda kályhát szeretnének vásárolni, de olyan család is van, ahol a napi élelmiszer megvásárlása is gondot jelet, ott tartós élelmiszerrel szeretnének segíteni.

Mivel már sok olyan jellegű tárgy érkezett, amire nincs szükségük közvetlenül a családoknak, pl. alkalmi ruhák, alkalmi cipők, könyvek, plüssök, dísztárgyak, háztartási és elektronikai eszközök, ezért elérkezett az ideje az első Zsibvásárnak, amelyre a Kosárházban (Nyíregyháza, Dózsa György u. 38. sz) kerül sor 2014. december 19-én 10-18 óra között.

A Zsibvásáron az értékesítés "örömkasszás" módszerrel történik, tehát a vevő saját maga határozza meg a megvásárolni kívánt tárgy vételárát, így azok is bátran mehetnek vásárolni, akiknek nehézséget jelent a drágább karácsonyi ajándékok beszerzése, mert biztos, hogy ők sem távoznak majd üres kézzel.

A vásár ideje alatt a Szövetkezet tagjai szívesen mutatnak fotókat a Varázsműhely működéséről, mesélnek eredményeiről, tapasztalatairól is az érdeklődőknek, illetve arról is, hogyan lehet csatlakozni ehhez a kezdeményezéshez bárkinek, aki igénybe szeretné venni a Szövetkezet szolgáltatásait, vagy akik támogatni szeretnék a Varázsműhely programon keresztül a helyi családokat.

Bővebb információ: Lencsés Brigitta projektvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában