Helyi közélet

2015.01.15. 19:20

A békés együttélés jegyében teszik

Tiszabecs - „Ezek az emberek azért jönnek ide, hogy dolgozzanak!”

Tiszabecs - „Ezek az emberek azért jönnek ide, hogy dolgozzanak!”

A határ közelsége miatt nem olyan meglepő, ha sokan gondolják úgy Ukrajnában, hogy a jobb megélhetés reményében Magyarországon keresik meg a mindennapi betevőre valót.

– Ezek az emberek zömében kettős állampolgárok, adószámmal és TB-azonosítóval rendelkeznek. Nem feketén, hanem legálisan dolgoznak nálunk, túlnyomó részt az állattenyésztésben – tájékoztatta lapunkat Lőrincz Gusztáv, az ukrán-magyar határ közelében található Tiszabecs polgármestere.

– Bárki személyesen is megbizonyosodhat róla: dolgozni akaró, becsületes emberekről beszélünk, akik az ég egy adta világon semmi problémát nem okoznak nekünk. Átjönnek, lehúzzák a napi penzumot. Van olyan, aki idénymunkára érkezik, hetekig itt alszik Tiszabecsen, de nem iszik, nem hangoskodik – mondta Lőrincz Gusztáv.

– Úgy tizenöt éve két-három ukrán család telepedett le nálunk, de az évek során ők is beolvadtak már a település életébe. Ma már nyugdíjasok, a leszármazottaik pedig már magyarnak számítanak – tette hozzá a polgármester.

Alkalmazkodni kell

A településvezető osztotta azt a véleményt, hogy a vendégnek kell alkalmazkodniuk a vendéglátóik szabályaihoz. Szerinte ami itt, az ország keleti szegletében lejátszódik, az teljes mértékben megegyezik azzal a folyamattal, mikor a nyugati országrészben élő magyar Ausztriában vállal munkát.

ÉKN-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában