Helyi közélet

2015.01.12. 17:01

A haza hőseire emlékeznek Újfehértón

Újfehértó - Mindmáig fájó történelmi esemény hazánk számára, hogy 1943 januárjában a szovjet katonák ellentámadásakor megsemmisült a 2. magyar hadsereg.

Újfehértó - Mindmáig fájó történelmi esemény hazánk számára, hogy 1943 januárjában a szovjet katonák ellentámadásakor megsemmisült a 2. magyar hadsereg. A tragikus esemény évfordulója alkalmából gyászmisét rendeznek január 14-én 9 órakor Újfehértón a római katolikus templomban. A liturgiát bemutatja Farkas István pirista atya, aki 8 órától a templomban előadást is tart a haza hőseiről az újfehértói KOSZISZ Szent István Gimnázium és Szakközépiskola tanulóinak. A szentmise után a II. világháborús emlékműnél a múltra emlékezők elhelyezik a hála és a tisztelet koszorúit.

A 72 éve idegen földben nyugvó katonákról az emlékezés tovább folytatódik 10 órakor a középfokú oktatási intézményben. Az iskola nemzeti emlékparkjában az atya emléktáblát szentel meg ökumenikus szertartás keretében, majd 10.45 órakor a hazaszeretetről és a hősiességről fejti ki gondolatatait a középiskola előadótermében a tantestület tagjainak és a meghívott vendégeknek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában