Helyi közélet

2015.01.22. 12:29

Az idén is segített tűzifával a Hova-Tesz

Nyírbogdány - Két éve nem múlhat el úgy a tél, hogy valakiken ne segítene tűzifával a nyírbogdányi székhelyű Horgász, Vadász, Természetbarát Szolidaritási Egyesület.

Nyírbogdány - Két éve nem múlhat el úgy a tél, hogy valakiken ne segítene tűzifával a nyírbogdányi székhelyű Horgász, Vadász, Természetbarát Szolidaritási Egyesület.

Mint a nevükben is benne van, szolidárisak a rászorulókkal, amiben tudnak, segítenek egymásnak és másoknak.

Az ősszel segítettek szüretelni az egyik tagtársnak, gyűjtöttek szemetet a környékbeli településeket összekötő közutakon, de tűzifával és ruhaneművel is igyekszenek támogatni a lehetőségeikhez mérten a megyében élő rászorultaknak.

Mint Kántor László, a Hova-Tesz Egyesület elnöke lapunknak elmondta, az elmúlt hetekben is folytatták a tűzifa-akciót. A civil szervezet tagjai négy különböző településen is megfordultak, hogy nehéz anyagi körülmények között élő családokon segítsenek a tüzelővel. Kemecsei, napkori, nyírbátori és nyírjákói családoknak szállítottak fát. Nyírkércs községnek 330 kg finomlisztet adományoztak.

– Hagyomány már az egyesület életében az is, hogy hordozható vadleseket készítünk vadásztársaságok számára. Erre pályázat alapján lehetett jelentkezni, az igények alapján most négy vadászlest állítunk össze. Etetőanyaggal segítjük továbbá azokat az intézményeket, amelyek az elmúlt években madáretetőket kaptak tőlünk – tette hozzá Kántor László.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában