Helyi közélet

2015.01.23. 19:57

Egy beruházás sok „felfordulással” jár

Nagyecsed - Egyelőre nincs más műszaki megoldás, csak az, hogy a csatornacsöveket a föld alá helyezik.

Nagyecsed - Egyelőre nincs más műszaki megoldás, csak az, hogy a csatornacsöveket a föld alá helyezik.„Nem hiszem, hogy tudnak róla, de vannak a megyében olyan szilárd burkolattal rendelkező utak, amelyek manapság sártengerré váltak. Szinte már járhatatlan némelyik utca Nagyecseden, akár gyalog, kerékpárral vagy személyautóval. Jelenleg a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése folyik. Na de télen, fagyban is? Mert a napokban arra is volt példa, hogy fagyban próbáltak meg gödröt ásni a markolóval…” – írta szerkesztőségünknek küldött levelében egy nagyecsedi lakos, aki fényképeket is mellékelt, hogy alátámassza mondandóját.

Nagyecseden mintegy 20 évvel ezelőtt fogalmazódott meg az az igény, hogy a településen szennyvízcsatorna-hálózat épüljön ki. Sok-sok év várakozás, sok-sok év kudarcba fulladt kísérletei és sok-sok év megfeszített munkája után az önkormányzat sikeres pályázatának eredményeként tavaly év végén megkezdődött a beruházás – válaszolt olvasónk észrevételére Kovács Lajos polgármester.

– Terveink szerint ennek az évnek a végére üzembe helyezhető lesz a teljes rendszer, amely magában foglal két szennyvíztisztítót és az érintett települések teljes szennyvízcsatornázását – tette hozzá dr. Bölcsik István jegyző.

– Tény, hogy egy ekkora volumenű beruházás kellemetlenségekkel is jár, különösen a szennyvízberuházás, ahol még nem találtak más műszaki megoldást, csak azt, hogy a szennyvízcsöveket a föld alá helyezik el – folytatta a város polgármestere.

A többség megértette

– Mindezek miatt való igaz, hogy az utakat fel kell bontani, megváltozik a forgalmi rend, nehézkessé válik a közlekedés, az ingatlanok megközelítése stb. Szerződés szerint természetesen a kivitelezőt helyreállítási kötelezettség is terheli, azaz a jelenlegi – kétségtelenül néha bosszúságra okot adó – állapotok a beruházás végén megszűnnek. A kivitelezés egyébként a tervek szerinti ütemben halad – hangsúlyozta Kovács Lajos.

– Minden létező fórumon arra kértük a lakosságot, hogy legyen türelmes, amíg a kivitelezés zajlik. A nagyecsedi emberek túlnyomó többsége mindezt megértette és elfogadta. Bízunk abban, hogy az átadás után a levélíró is belátja, érdemes volt elviselni a kellemetlenségeket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában