Helyi közélet

2015.01.01. 11:15

Fokozott figyelem a külterületen élőkre

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A rendőrök folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei külterületi helyeket, ahol egyedülálló, vagy idős emberek élnek.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A rendőrök folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei külterületi helyeket, ahol egyedülálló, vagy idős emberek élnek.

A tanyákon, külterületeken élők biztonsága érdekében a rendőrség rendszeresen tart ellenőrzéseket. A közterületen szolgálatot teljesítő járőrök, körzeti megbízottak a rendkívüli hideg idő beköszöntével a szokásos napi feladataikon túl, még nagyobb figyelmet fordítanak azokra a gyakran hátrányos szociális helyzetű emberekre, akik a megye területén kisebb településeken élnek.

Különösen fontos ez a téli időszakban, amikor az idős, magukról nehezen gondoskodni tudó emberek fokozott veszélynek lehetnek kitéve. A rendőrök a hideg időjárás miatt azután érdeklődnek, hogy szükségük van-e bármire, megfelelő mennyiségű tüzelővel rendelkeznek-e, és ismerik-e a segélyhívószámokat. Az egyenruhások kapcsolatban állnak a helyi önkormányzatokkal, szociális ellátást biztosító intézményekkel, így amennyiben segítségre szoruló emberrel találkoznak, megteszik a szükséges jelzéseket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy amennyiben hideg, fűtetlen lakásban beteg, idős, rászoruló személyről tud, vagy más körülmények miatt nem tudja lakása fűtését megoldani, hívja a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, vagy értesítse a mentőszolgálatot a 104-es telefonszámon.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában