Helyi közélet

2015.01.09. 18:19

Sokat vontak, ezért lemondtak a számlájukról

Nyíregyháza -  Az állam 262 milliárd forintot tervez tranzakciós illetékként beszedni az idén, ami bankszámlánként átlagosan 25 ezer forint körüli kiadást jelent.

Nyíregyháza -  Az állam 262 milliárd forintot tervez tranzakciós illetékként beszedni az idén, ami bankszámlánként átlagosan 25 ezer forint körüli kiadást jelent. E költséget a szolgáltatók többsége teljes mértékben és közvetlenül áthárította. Az emelkedő költségek és a betétkamatok csökkenése miatt több mint 340 ezer bankszámát szüntettek meg az elmúlt két évben az ügyfelek.

– Nálunk a családban mindenkinek van bankszámlája és bankkártyája – mesélte László Pál nyíregyházi olvasónk. - Mi, szülők a fizetésünket kapjuk rá, az egyetemista gyermekeinknek pedig azért kellett számlát nyitniuk, mert arra utalja az oktatási intézmény a szociális és a tanulmányi ösztöndíjat. A múltkor a fiamnak sürgősen kellett ötezer forint, elutaltam neki gyorsan a pénzt. Este azzal hív fel, hogy ő bizony nem kapta meg az átutalást. Kiderült, hogy mindenféle díjra hivatkozva a bankja pont ebből az akkor átutalt pénzből vonta le a követeléseit. Ha ezt tudom, ajánlott levélben küldöm el a pénzt. Megvallom őszintén, sokszor fogalmam sincs arról, mi mindenre von le a bank újabb forintokat a pénzemből. Számomra rejtélyesek az olyan fogalmak is, mint a letétkezelési díj, a havi zárlati díj. Ha nem a fizetésem jönne a számlámra, már régen megszüntettem volna, hiszen ha egyszer kiszámolnám, hogy különböző jogcímeken milyen pénzeket vontak le tőlem, bizony igen csak magas számot kapnék.

Magyarosi Andrea két bankszámlával rendelkezik.

– Az elsőt még a munkába álláskor, a másodikat pedig a vállalkozásom elindításakor nyitottam – magyarázta érdeklődésünkre. – Mivel a másodállást jelentő vállalkozásomból mostanában alig érkezik pénz a számlára, így tulajdonképpen csak a pénzt viszi a fenntartása. Már gondolkodtam azon, hogy megszüntetem, nincs értelme meghagyni, de akkor a vállalkozásomat is vissza kellene adnom. Attól félek, hogy pont akkor lenne munkalehetőség, amikor már visszaadtam a vállalkozói igazolványt, így kétségek között gyötrődöm, hogy mi is lenne a jó döntés, mert az biztos, hogy így sem jó.

A cikk bővebben olvasható a Kelet-Magyarországban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában