Helyi közélet

2015.01.08. 19:32

Visszatekintő - Húsz éven át kamarai kötelékben

Nyíregyháza - A vállalkozói kör érdekei határozták meg a célokat és a feladatokat.

Nyíregyháza - A vállalkozói kör érdekei határozták meg a célokat és a feladatokat.

– Örülünk annak a kormányzati szándéknak, hogy az uniós források legalább 60%-át a gazdaság fejlesztésére, élénkítésére kell felhasználni.

– Ám hogy ez minél magasabb szinten valósuljon meg, reményeink szerint a kamara is jogosítványokat kap ebben a forrásfelhasználásban – mondta december közepén Pekó László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kamara alapításának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi küldöttgyűlésen.

Kiegyensúlyozott működés

– Ez a megyei iparkamara a legjobb, leghatékonyabb, legkiegyensúlyozottabban működő szervezetek közé tartozik – szólt elismerően az országos rendszerben elfoglalt helyet firtató kérdésre válaszolva Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára.

– A húsz év alatt rengeteg olyan esemény történt – fogalmazta meg személyes gondolatait Dunai Péter –, amelyek a területi kamarákhoz kötnek.

– Nagyon sok vállalkozást és vállalkozót volt alkalmam megismerni, elsősorban természetesen a kamarai tisztségviselőket. A húsz év alatt voltak megyei kamarák, ahol személyi változások történtek, de volt, ahol azok dolgoznak rendületlenül és fáradhatatlanul, akik már az indulásnál is szerepet vállaltak. Amikor erre az ünnepi rendezvényre érkeztem, felfedeztem régi arcokat, jó volt együtt felidézni a kezdeteket.

A Móricz Zsigmond Színházban megrendezett eseményen az elmúlt két évtized feladatai között szó esett a Széchenyi Kártya Programról vagy az építőipari regisztrációról is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában